Tu guía de restaurantes en Mallorca

Más de 150 experiencias gastronómicas

Reportajes
12/02/2020

CG recomienda: Es Brollador

Fava parada del 18 al 25 de febrer


Aquests dies tornarem cuinar un plat que han menjat generacions a Mallorca: Fava parada.

La temporada dels darrers dies (període anterior al dijous llarder) es caracteritzava per menjar lliurament allò que es es desitjava, ja que són els dies previs a la Corema (temps d’abstinència i privació). Per tant era temps per aprofitar i menjar aliments grassos i contundents, així com porquim, brossat, patates i bullits de les parts més grasses, com la fava parada.

S’aprofitava tot allò que encara quedava de les matances per cuinar allò que proporcionaria energia per passar una Corema menys feixuga.

Parar, en el català clàssic, significa llevar la pell, o sigui, pelar una fruita o un llegum. En aquest cas fa referència a l’acció de llevar la pell a les faves seques.

 

Els padrins ens han explicat que a Esporles les possessions, com Son Dameto o Sa Granja, feien una gran quantitat de fava parada i que la gent del poble podia anar-hi a alimentar-se. La única condició era dur plat i cullera.

En el Brollador formam part de la tradició culinària de Mallorca. Vos convidam a venir per provar i tastar un plat ben gustós. Ja hi haurà temps de Coremes, o no.

“S’aprofitava tot allò que encara quedava de les matances per cuinar allò que proporcionaria energia per passar una Corema menys feixuga”

Restaurantes recomendados
Experiencias y eventos gastronómicos destacados
¡Ponte al día de las novedades gastronómicas de Mallorca!
-